Τα τρία πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε!

Sorelle Beauty by Gripaiou

Από την Έλενα Στενάκη 

Το λούσιμο των μαλλιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη ρουτίνα μας! Κάποιες γυναίκες το απολαμβάνουν για κάποιες όμως δεν παύει να είναι μια βαρετή διαδικασία! Υπάρχουν όμως και κάποια βήματα που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη αποφεύγοντας τρία βασικά λάθη!

Βήμα 1: Να χρησιμοποιείς το σωστό conditioner!  Η χρήση ενός conditioner είναι ζωτικής σημασίας για τα μαλλιά μας! Πως θα καταλάβουμε ότι χρησιμοποιούμε το σωστό; Οι ειδικοί συστήνουν πως όταν τοποθετούμε το conditioner στα βρεγμένα μαλλιά και τα τραβάμε πάνε πίσω! Εάν το τμήμα των μαλλιών που τραβάμε πηγαίνει πίσω με ελαστικότητα τότε η χρήση του conditioner είναι σωστή! 

Βήμα 2: Να ξεπλένεις σωστά! Οφείλουμε να ξεπλένουμε πολύ καλά τα μαλλιά μας καθώς η παρουσία οποιουδήποτε προϊόντος στην τρίχα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα ή ακόμα και δερματικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής πχ. πιτυρίδα!

Βήμα 3: Διπλό λούσιμο! Οι κομμωτές συστήνουν ότι το λούσιμο των μαλλιών πρέπει να γίνεται δύο φορές. Η πρώτη προσφέρει καθαρισμό ενώ η δεύτερη προσφέρει υγρασία και πρωτεϊνη στην τρίχα! Εάν όμως το λούσιμο γίνεται κάθε δύο μέρες τότε προτίμησε να μην επιβαρύνεις την τρίχα και λούσε τα μαλλιά σου μια φορά!