Πρέσσα μαλλιών: Τα τρία πιο συχνά λάθη όταν την χρησιμοποιούμε!

Sorelle Beauty by Gripaiou

Από την Έλενα Στενάκη 

Όλες μας αγαπάμε να έχουμε περιποιημένα μαλλιά και ειδικά όταν μπορούμε να επιτελέσουμε μόνες μας ένα hairstyle είναι λύση μεγάλη καθώς μας βγάζει από τον κόπο και τον χρόνο, να πάμε σε ένα κομμωτήριο. Το πιο συχνό αξεσουάρ styling είναι η πρέσσα. Τα θερμικά εργαλεία ωστόσο παρόλο που χαρίζουν σώμα και σχήμα στα μαλλιά μας μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά αν δεν προσέχουμε. Εάν φυσικά έχουμε αδύναμα μαλλιά με τριχόπτωση τότε η χρήση τους πρέπει να είναι extra προσεκτική. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο; Η λύση βρίσκεται σε τρία πολύ απλά βήματα.

Εκτός από την χρήση ενός θερμοπροστατευτικού προϊόντος που είναι απαραίτητη υπάρχουν τρία απλά tips που ούτε που σου είχαν περάσει από το μυαλό.

Ταυτόχρονη κίνησης πρέσσας-μαλλιών: Η χρήση ενός επίπεδου σίδερου χρήζει απαραίτητο να κινούμε αργά την πρέσσα κατά μήκος των μαλλιών έτσι το σχήμα να πλάθεται ομοιόμορφα και να μην προκαλεί σπάσιμο στη τρίχα!  

Μη χρήση χτένας: Ήξερες ότι το συχνό χτένισμα ειδικά όταν γίνεται με  εξ ακολουθία χρήση πρέσσας μπορεί να αφαιρέσει την φυσική υγρασία των μαλλιών σου; Προτίμησε λοιπόν αν χρειαστεί να ξεμπερδέψεις κάποιες τούφες από τα μαλλιά σου κατά τη χρήση πρέσσας να το κάνεις απαλά με τα χέρια σου με μικρές τούφες. Έτσι θα αποφύγεις την έξτρα ξηρότητα που μπορεί να προκαλέσει η θερμότητα στα μαλλιά σου!

Χρήση σωστής  έντασης θερμότητας: Η σωστή ένταση θερμότητας είναι και το βασικότερο κατά τη χρήση ενός θερμικού εργαλείου styling. Η συνηθισμένη ένταση θερμότητας που ενδείκνυται να είναι οι 180 βαθμοί  κατά την προσωπική μας  χρήση και δεν πρέπει να  τους υπερβαίνει. 

Εάν η χρήση πρέσσας είναι μέσα στην καθημερινή σου ρουτίνα τότε μην παραβλέψεις τα συγκεκριμένα tips και δώσε αγάπη και φροντίδα στα μαλλιά σου!