ΕΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ;

ΕΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ

Από την Στέλλα Λαζάρου.

Αν έχετε καταλάβει πως η ψυχολογία σας είναι πεσμένη και πως δεν φτιάχνει εύκολα κάτι που  σε όλους μας είναι πιθανόν να έχει συμβεί είναι απόλυτα φυσιολογικό .

Η δουλειά , το άγχος ,  η έλλειψη γυμναστικής στο πρόγραμμα μας , η λάθος διατροφή ,  οι λιγοστές  εξορμήσεις στη φύση , ο λίγος χρόνος με το έταιρον μας ήμιση , η  αρνητικότητα της εποχής ειναι μερικές από τις αιτίες που ίσως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χαμηλές τι ς ορμόνες της ευτυχίας . Τα καλά νέα είναι  πως μπορούμε να τις ρυθμίσουμε και να είμαστε ευδιάθετοι .

Η ορμόνη της ευτυχίας η σερετονίνη

Δρα ως νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου όταν είναι σε χαμηλά επιπεδα μπορεί να προκαλέσει άγχος , νεύρα , κατάθλιψη .Το αμινοξύ  “τριπτοφάνη” το οποίο το βρίσκουμε σε τροφές οπως στην μπανάνα , το γάλα , τα λιπαρα ψάρια βοηθούν να βρίσκεται σε καλό επίπεδο καθώς και το ηλιακό φως παίζει σπουδαίο ρόλο  καθώς μας κάνει πιο αισιόδοξους ζεσταίνοντας το σώμα αλλά περισσότερο την καρδιά και την ψυχή .Η γυμναστική , το περπάτημα ,  ο  χορός  ότι ευχαριστεί τον καθένα μας και μας δίνει ευεξία .

Η ορμόνη της επιβράβευσης η ντοπαμίνη

Ολοκληρώστε έναν στόχο μια δουλειά που μπορεί να αναβάλλετε καιρό , φροντίστε τον εαυτό σας

με περιποιήσεις προσώπου , πάρτε ένα δωράκι για εσάς φάτε αβοκάντο , αμύγδαλα , κάντε γιόγκα

και ότι σας δίνει ηρεμία και ευτυχία.

Η ορμόνη της αγάπης η ωκυτοκίνη

Η  ωκυτοκίνη αυξάνει την έκφραση αγάπης στους ανθρώπους δίνει εμπιστοσύνη , συνδεση , αποδοχή .Πιάστε τα χέρια των αγαπημένων σας , δώστε αγκαλιές  εκεί που σας αποπνέει  ασφάλεια   .Χαρίστε κοπλιμέντα αληθινά πείτε  μια καλή κουβέντα και με μιας θα αλλάξει η διάθεση σας .

Η ορμόνη της ενδορφίνης

Είναι αναπόσπαστο τμήμα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού λειτουργεί σαν φυσικό  παυσίπονο , ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί κατά της άσχημης διάθεσης και ανεβαίνουν τα επίπεδα της όταν θυμόμαστε μια ευχάριστη εμπειρία , όταν χορεύουμε  , όταν τρώμε σοκολάτα , όταν ακούμε αγαπημένη μουσική .Μας ηρεμεί και απομακρύνει την αδρεναλινη από την οποία δημιουργείτε το στρες.

Συμπέρασμα κάντε γυμναστική , χορέψτε , τραγουδήστε , πηγαίντε στην θάλασσα , κάντε εκπλήξεις στον αγαπημένο σας , εκφράστε την αγάπη σας στην οικογένεια , περιποιηθείτε τον  εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε ίσως τον έχετε παραμελήσει .