Ακμή των διακοπών

Ακμή των διακοπών
Ακμή των διακοπών

Από την Έλενα Στενάκη

Η "ακμή των διακοπών" είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται σε μια μεγάλη μερίδα γυναικών μετά το πέρας του καλοκαιριού και των διακοπών. Εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του σώματος, τόσο στο πρόσωπο όσο και στην πλάτη. Δεν αφορά επιδερμίδες που έχουν τάση για ακμή ή λιπαρές επιδερμίδες αλλά όλους τους τύπους επιδερμίδων. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως και πως αντιμετωπίζεται;

Η "post summer acne" όπως αποκαλείται, τα σπυράκια που βγάζουμε μετά το καλοκαίρι μπορεί να βγαίνουν για πολλούς και διάφορους λόγους.Ο πιο συχνός λόγος είναι η ελλειπής φροντίδα του δέρματος, καθώς πολλές γυναίκες κατα τη διάρκεια των διακοπών παραμελούν το skincare τους με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αντιδρά. Άλλοι λόγοι είναι τα βαριά αντηλιακά που χρησιμοποιούμε και μπορεί να επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας, ειδικά αν δεν τα ξεβγάζουμε σωστά. Επίσης το νερό, οι αλλαγές στην ρουτίνα μας αλλά και ο ήλιος είναι κάποιοι ακόμα παράγοντες που επηρεάζουν την επιδερμίδα μας σε συνδυασμό με τα παραπάνω. 

Για να τα αντιμετωπίσεις όλα αυτά σου συνιστούμε πρωτίστως να ξεκινήσεις από ένα σωστό καθαριστικό προσώπου και να τηρείς αυστηρά το ντεμακιγιάζ σου! Έπειτα σε συνεννόηση πάντα με την αισθητικό ή την δερματολόγο σου είναι η σωστή ώρα να ξεκινήσεις πιο ενισχυμένες θεραπείες ενυδάτωσης προσώπου ώστε να την βοηθήσεις να επανέρθει! Τέλος, φρόντισε τα προιόντα που χρησιμοποιείς να της προσφέρουν πλήρη ενυδάτωση κάτι που τις έχει λείψει πολύ! 

Ακμή των διακοπών